Hvordan gården ble solgt

Sommeren 2017 bestemte Vang kommune å legge ut en eiendom for salg. Det som en gang hadde vært en gård hadde blitt kjøpt opp av kommunen for å sikre seg tilgang til en skogeiendom de har på oversiden. Men når veien nå er sikret var det ikke mye kommunen kunne bruke gården til da det hverken er vann, kloakk eller strøm er tilknyttet til plassen. Så i et ledd av å nå et mål om 1724 innbyggere (også høyden på bygdefjellet Grindadn) innen 2020 ble det lyst at gården kunne selges som skogeiendom til den søkeren med den beste planen/tilbudet for gården.

Etter første søkerunde var vi til slutt tre søkere som la inn et bud. To fra Vang og jeg som kom utenbygdsfra. Selv om mitt bud var halvparten av de to andres valgte kommunen å selge den til meg. Det er fantastisk at de valgte min plan foran et høyere bud, men jeg tror også at de ser praktisk på at de får inn en skattebetaler til og allerede andre året vil kommunen ha tjent inn differansen på kjøpesummen i skatteinntekter.

Så med et lån hos mamma, litt donasjon og noe egenkapital er drømmen om å eie en gård blitt realisert! Men hva skal skje nå?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: