Visjon

DSC_0120 (2)
Utsikt over Valdres

Jeg har en ødegård! Og jeg har flere drømmer en ressurser. I dag er Øvre Brekkebakkadn ubeboelig og derfor må jeg tenke nytt for å få den opp på beina igjen.

Kort om Øvre Brekkebakkadn

Øvre Brekkebakkadn er en ideell plass på mange måter. Den er plassert i vakre Vang i Valdres, 600+ meter over havet med en god utsikt sørover i Valdres. Samtidig, hører man nesten ikke E16 som går nede i dalen og det er nærme til butikk, skisenter og nasjonalparker. Det er en skogseiendom på ca 60 mål med en liten elv som går igjennom . I tillegg er det ca 12 mål med innmarksbeite. Det er et hovedhus (må restaureres) fra 1820 og et fjøs.

DSC_0126 (2)
Hovedhus og låve

Fjøset har en laftekasse som er uten skader og i høylåven over, er det ganske stort og høyt under taket.

Det er hverken er strøm, vann eller kloakk på ØB!

DSC_0110
Høylåven

 

Jeg vil altså invitere dere til å bli med å utvikle disse 72 mål til noe annerledes, ikke-kommersielt. Men først vil jeg presentere rammen for konseptet:

 

 

Et analogt pusterom

Det er veldig enkle forhold på gården og det skal man se som en ressurs. Stillhet er en råvare som det er mangel på!

Så derfor føles det naturlig å ha dette som et fundament for videre utvikling av ØB.

Et annet viktig punkt er at ØB skal være rusfritt. Det er vanskelig å finne en ro uten å møte sin indre støy. Du hører den bedre når du sitter og jobber i stillhet. Å distrahere seg vekk fra denne opplevelsen med rusmidler og daglig tilgang på internett vil ta vekk kvaliteten med plassen. Derfor vil jeg invitere alle til å legge fra seg disse to tingene når man er på gården.

Uansett hva som skal skje på gården trengs det flere boenheter. Om det er for folk som ønsker å bo der fast eller en gang i blant, det må vi finne ut om i fellesskap.

 

img
Inspirasjonbilde

 

Dugnadsfestival

Det vil være en Dugnadsfestival til sommeren hvor vi kan møtes og hvor veien videre vil bli satt.

 

 

IMG_1950
Øvre Brekkebakkadn ligger oppe i hjørnet

 

 

Oppsummert

Øvre Brekkebakkadn vil bestå av små boenheter og vil være en plass for deg å finne ro i kortere eller lengre perioder. Resten lar vi stå åpent til Dugnadsfestivalen!

Bli med å bestemme, bli med å lek, bli med i fellesskap!

 

 

22 kommentarer om “Visjon

Legg til din

 1. Hei Tor Evert, Takk for at du deler historien din om dette prosjektet. Jeg ønsker deg lykke til videre prosjekt(ene)
  Mvh Henry Gleditsch Kleive. PS Jeg kjenner også Alf Reidar Vadøy fra Bremanger – vi har begge gjestet Kalvåg Songlag !

  Liker

 2. Hei Tor-Evert! I kveld har jeg spist julemat, samtidig som jeg så på deg spise julemiddag i ditt nye hjem 😉 Synes det var koselig, jeg! Lykke til videre! Du er en artig og inspirerende kar. Takk for å ha holdt meg med selskap i kveld. God jul!

  Liker

 3. Hei!
  Så inspirerende å se deg og prosjektet ditt. Takk for at du deler og er.
  Jeg fikk lyst til å dele at det også finnes er veldig herlig sted litt lengre sør i Valdres, Hedalen. Hvor det også er et meditasjonssenter!🙏🏼 Legger ved en link her; http://dharmamountain.com
  Om det noen gang skulle friste!
  God romjul og spennende nytt år🌟

  Liker

 4. Så artig sjå filmen i jår 😊 Mitt spørsmål æ jo um du framlais hs tenkt bu uppå der. Og finns dæ noko muleghait koma upp dit og sjå kost dæ æ?
  Ynskji de ei fortsatt go jul 🎄
  Anita

  Liker

  1. Hei Anita! Jeg kommer til å fortsette å bli det oppe, ja. Men jeg reiser vekk noen måneder og kommer tilbake i april.

   Og godt nyttår til deg!

   Liker

 5. Jeg er imponert over pågangsmot og vilje. Evne tilegner du deg gradvis etter som du tar nye tak, alene og sammen med andre. Du har en ydmyk innstilling til fag og gammel arv; en god kombinasjon. Og du er realist. Lykke til med alt godt arbeid i framtida

  Liker

  1. Hei someone! Takk for hyggelige ord! Jeg vet hvor lite jeg vet, og jeg har så stor respekt for de som vet mer. Og mitt år på Hjerleid gav meg en innsikt i verdien av «gammel» kunnskap 🙂

   Liker

 6. Kjempespennende prosjekt, tror jeg har sett programmet 20 ganger på NRK nå. Håper de kan lage en oppfølger.

  Liker

  1. Så hyggelig å høre at du likte det. Det kommer en oppfølger julen 2021,så da kan du se hva som har skjedd siden sist 🙂

   Liker

 7. Takk for at slike folk som Tor-Evert Johansen finnes !! *) Undertegnede er selv en «drømmer» …er pensjonert «estetiker» (planlegger) …men lever mitt liv … med en enkel mobil …. vanskeli` å ringe …. men nyyyter min «Apple PC» hva gjelder å finne turer i nær-området …sammen med min kone ….»Earth has Music for those who are listening» & «Listen to the Sound of Silence» …er sitater som nok representerer mitt innerste …Lykke Til videre !

  Liker

 8. Hei, og god jul!

  Om det var tilfeldig eller ikke er i disse tider med all verdens søkehistorikk vanskelig å si, men «Der ingen kunne bu…» programmet fra jula i fjor lå fremst i NRK TV-spilleren da jeg gikk inn der i ettermiddag.

  Jeg har jobbet en del med å finne ut av slektshistorien på farssiden i Valdres i desember, så det hørtes spennende ut. Når jeg så hørte hvilken gård det var snakk om ble det ekstra spennende, for dette gårdsnavnet kjente jeg til.

  Min oldefars bror, Eivind Myhre, som forøvrig må ha hatt et utrolig liv, var en kort periode eier av gården, før sønnen hans Olav også var der en periode.
  (https://www.nb.no/items/889c2b141a9cb9f5fd082bce6cefad21?page=55&searchText=brekken)

  Hvis jeg får faren min med på en Valdres-tur til våren hadde det vært veldig morsomt å komme innom for å se hvordan det går med prosjektet.

  Lykke til, og godt nyttår!

  Liker

  1. Hei Hans Petter! Dette er spennende! Jeg kjenner bare til Myhre-familien med navn. Og så har jeg hørt at de kom fra Lomen i Vestre Slidre. Det var vel Eivind Myhre som bygde støgo i 1912? Dere må gjerne ta dere en tur i sommer hvis dere har anledning.

   Liker

   1. Familien kom egentlig fra Finset i Hemsedal, og overtok en av Myre-gårdene ved Høre kirke i 1877. Da tok de Myhre -navnet. De fleste av etterkommerne bosatte seg rundt Oslo, mens Eivind Myhre holdt til i Valdres mesteparten av livet, og var involvert i mye, blant annet turistbåttrafikken på Bygdin. Er usikker på hva rollen hans var i forbindelse med ØB, men det kunne det være artig å finne ut mer om.

    Liker

 9. Hei gjorde et slikt gards prosjekt imellom Alta og Hammerfest 👍 hva er status? Og har du noen web/Facebook side man kan sjå? 🙏👁️🇸🇯⚒️

  Liker

  1. Hei Frankoj! Status er at støgo har tett tak, men mangler gulv og interiør. Vi satser på at vi kommer oss i hus til høsten. Og så blir det snart tre stykken på bruket…

   Liker

 10. Verdens (værtens) bedste honningkage

  1 kop dansk honning
  1/2 kop sukker
  1 kop kærnemælk
  3 små kopper mel (godt 2 kopper)
  1 tsk. kanel
  2 store tsk. natron

  Pisk honning og sukker
  Kærnemælk, kanel og natron
  piskes – mel tilsættes til sidst
  og røres godt igennem.
  Kommes i en passende størrelse bradepande.
  Bages ved ca 200 grader til den er
  færdig (ca. 20 min). Afkøles

  Smørcreme:
  1/2 smør +1/2 honning
  røres godt sammen

  Kagen deles på langs, smørcremen
  kommes mellem de to stykker
  Kan pyntes med overtrækschokolade.

  PS. Brug et honningglas = 1 kop

  God fornøjelse!

  Jans Bigård,
  Vorkvej 55,
  6040 Egtved.

  Honningkageopskrift der altid lykkes!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: